ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ !

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ! 


Πάτησε 3 φορές επάνω στη ροή εικόνων και επέλεξε τις 3 κάρτες σου για σήμερα...

ΓΡΑΨΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ !
Οι ερμηνείες των καρτών tarot δείχνουν κατά σειρά εμφανίσεως, 
η πρώτη το παρελθόν, η δεύτερη το παρόν,και η τρίτη το μέλλον.


Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μου στο email : dgoulimis@gmail.com με ΘΕΜΑ "Οι Κάρτες Tarot μου "

Η τράπουλα «ταρώ» είναι μία φαντασμαγορική σειρά από 78 πολύχρωμα ζωγραφισμένα χαρτιά. Τα 56 πρώτα χωρίζονται σε 4 ομάδες, ανάλογα με τα σύμβολά τους – κούπες, μπαστούνια, σπαθιά και δηνάρια (ή καρώ). Στην κάθε μία από αυτές ανήκουν 10 φύλλα, αριθμημένα από το 1 έως το 10 και 4 φιγούρες – ντάμα, βαλές, ρήγας και ιππότης. Στα σχέδιά τους κυριαρχούν το κόκκινο, το κίτρινο, το γαλάζιο και το μαύρο χρώμα και ονομάζονται «Μικρή Αρκάνα». Τα υπόλοιπα 22 με τα οποία θα ασχοληθούμε, αποτελούν τη «Μεγάλη Αρκάνα» και είναι μία ακολουθία από ζωγραφικές συνθέσεις γεμάτες εσωτερικά σύμβολα και μαγική γοητεία.

Η ιστορία του ταρώ είναι ουσιαστικά ανεξερεύνητη και γι’ αυτό σκοτεινή και μπερδεμένη με διάφορους ρομαντικούς θρύλους. Γεγονός είναι, πως ήταν γνωστό στο μεσαιωνικό Βυζάντιο. Σύμφωνα με μία από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες εξάλλου, το όνομά τους προήλθε από την Φράγκικη παραφθορά της φράσης «τα ρωτώ», που θα πρέπει να ακουγόταν συχνά στις γειτονιές και τα παλάτια της πόλης, καθώς άρχοντες και λαός της εποχής εκείνης ήταν μανιώδεις χαρτοπαίκτες, αλλά και τακτικοί πελάτες των τσιγγάνων που έφεραν από την Ινδία τα χαρτιά και τα χρησιμοποιούσαν για να προλέγουν το μέλλον.Μετά τη Βυζαντινή εποχή, τα ταρώ χάνονται και εμφανίζονται πάλι στη Γαλλία τον 18ο αιώνα.

Γνωρίζουν ξανά μία καταπληκτική περίοδο αίγλης στα χέρια της Λενορμάν που διάβασε σ’ αυτά τη δολοφονία του Ροβεσπιέρου και του Μαρά, και του μυστηριώδους ETTEILA ή ALIETTE ο οποίος, προλέγοντας την άνοδο του Ναπολέοντος στον θρόνο κέρδισε μεγάλη δόξα και υστεροφημία. Τα ταρώ, αναμφισβήτητα, οφείλουν τη δημοτικότητά τους και ίσως, και αυτήν την επιβίωσή τους ανά τους αιώνες, στους διορατικούς εκείνους ανθρώπους που κατάφερναν μέσα από την αλληλουχία των συμβόλων που έδινε το κατάλληλο στρώσιμο των χαρτιών, να ικανοποιήσουν την περιέργεια των γύρω τους για το μέλλον.

Έχουν συνδεθεί στενά με τις χαρτορίχτρες και γι’ αυτό ο πολύς κόσμος τα αντιμετωπίζει με περιέργεια και χωρίς σοβαρότητα. Κάπως σαν παιγνίδι με την τύχη. Αυτή όμως, η θεώρηση είναι επιπόλαιη και υποτιμητική. Τα Ταρώ έχουν κοινούς συμβολισμούς με μυητικές σχολές, με την Αρχαία Ελληνική και Αιγυπτιακή μυθολογία, με την αστρολογία, την αλχημεία, την Καββάλα και την αριθμολογία.

Έχουν τυπικό και επαναλαμβανόμενο τελετουργικό και μία απόκρυφη κοσμοθεωρία. Αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και ο τρόπος διάδοσής τους μέσα από την παράδοση, δικαιωματικά κατατάσσουν τα ταρώ στις απόκρυφες τέχνες και επιστήμες. Έμφαση στην εσωτερική τους σημασία, δίνουν οι με βάση την ετυμολογία διατυπωμένες θεωρίες για την καταγωγή τους. Μία απ’ αυτές τα θέλει Εβραϊκής καταγωγής.

Στη Λατινική γραφή του ονόματός τους T-A-R-O-T διαβάζει αντίστροφα τη λέξη Τορά, που σημαίνει νόμος. Μία άλλη τα ανάγει στα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου. Σα θέμα της λέξης ταρώ αναγνωρίζει το όνομα Τωθ ή Θωθ του πολύ σημαντικού θεού ομόλογου του δικού μας Ερμή. Αυτός ήταν ο εφευρέτης της μαγείας και της επιστήμης. Αυτός συμφιλίωσε τον Ώρο με τον Σετ, έθεσε δηλαδή σε επικοινωνία τον ουρανό με τη γη και συνέδεσε την παρελθούσα με τη μέλλουσα ζωή.

Μήπως όμως, και το ταρώ δεν αποτελεί την εσωτερική γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον; Ας το δούμε έτσι: δεμένος με την ύλη αυτής της ενσάρκωσής του, ο άνθρωπος βρίσκει μέσα στα σκοτεινά κανάλια αυτού του αποκρυφιστικού συστήματος, όπως και κάθε άλλου, το χαμένο μίτο της Αριάδνης που τον οδηγεί στη δική του ιστορία. «VISITA INTERIORA TERRAE», κάτελθε στο βάθος της συνειδήσεως, για να αναγνωρίσεις μέσα από τις φιγούρες του ταρώ τις νοητικές μήτρες που έχεις δημιουργήσει σε προηγούμενες ενσαρκώσεις – διάβασε μ’ άλλα λόγια τα προσπελάσιμα κομμάτια των Ακασικών σου αρχείων, το ίδιο σου το κάρμα.

Και αυτή είναι η βαθιά και θαυμάσια πρόκληση του ταρώ. Εξίσου γεμάτη μυστηριακό φως είναι και η τρίτη ετυμολογική θεώρηση της προέλευσής τους. Κατ’ αυτήν το όνομα ταρώ προέρχεται από την Αιγυπτιακή φράση «TA ROSH» που σημαίνει «Βασιλική οδός». ROYAL PATH TO WISDOM όμως, Βασιλική οδό προς τη σοφία, αποκαλεί τα ταρώ και ο σύγχρονος αποκρυφιστής JOSEPH D’ AGOSTINO, ενώ ο Νέστορας Λάσκαρης με μεγάλη ευστοχία τα ονομάζει «συμβολικό αλφάβητο της αποκρύφου φιλοσοφίας».

http://www.mystica.gr/tarot.htm